Voorstelling

Prijzen webdesign & hosting

“Hoeveel kost een website in totaal?”

Een veel gestelde vraag in de wereld van webdesign en waarvoor niet direct een pasklaar antwoord beschikbaar is.
Het is evident dat een complexe website met tientallen pagina's duurder is dan een eenvoudige. Om hierop een correct antwoord te geven is het belangrijk alle wensen en noden van de klant te kennen. Al deze elementen samen zullen de prijs van de uiteindelijke website bepalen.

Megadesign is van mening dat elke website nauw moet aansluiten aan de behoeften van de klant en werkt daarom niet met voorafbepaalde prijzen voor gestandaardiseerde pakketten van websites.

Welke factoren zijn bepalend voor de prijs van een website?

Extensie van de domeinnaam

De prijzen verschillen naargelang men een domeinnaam kiest met een nationale of een internationale extensie. Merk op dat een domeinnaam niet je eigendom is maar wordt gehuurd en elk jaar moet worden verlengt. Formules met korting voor het huren van een domeinnaam voor meerdere jaren zijn mogelijk.
Richtprijs : Tussen 34 en € 300 per jaar (excl. btw).

Bouw van de website

Hoe uitgebreider een website is qua omvang, design en functionaliteit hoe duurder.
Deze worden grotendeels bepaald door het doel en de doelgroep die de eigenaar wil bereiken met zijn website.
Afhankelijk van de eisen van de klant kan men een beroep doen op een copywriter of tekstschrijver. Een veel voorkomende fout is trouwens, men neemt exact dezelfde teksten van een bedrijfsbrochure over op de website. Een copywriter zal deze teksten optimaliseren voor het lezen op een beeldscherm.
Indien er databankfunctionaliteit nodig is kan er beroep gedaan worden op een programmeur.
Richtprijs : Vanaf 150 tot € 25000 en meer (excl. btw).

Type van hosting

Eens je website afgewerkt wordt ze bij een webruimte aanbieder of een provider op een webserver geplaatst. Het is van het allergrootste belang te kiezen voor een betrouwbare partner voor het onderbrengen van je website.
De keuze tussen een Windows of een Linux webserver hangt af van de gebruikte technologie tijdens het bouwen van de website. Zo is Windows webhosting duurder dan Linux webhosting omwille van de hogere licentiekosten voor het Windows operating systeem.
Megadesign bouwt websites die op een Linux webserver kunnen geplaatst worden zodat de klant kan genieten van de voordelige Linux webhosting. De bezoekers van je website zullen hiervan niets merken.
Richtprijs : Tussen 99 en € 2500 per jaar + éénmalig € 50 opstartkost (excl. btw).

Onderhoud van de website

Nadat de website is opgeleverd en online staat moet ze regelmatig voorzien worden van nieuwe informatie zoals aankondigingen van acties, opendeurdagen, nieuwe producten, solden enz....
Een website waarop geen nieuwe informatie verschijnt zal de klant niet meer bezoeken en is misschien een verloren klant.
Indien de aanpassingen op regelmatige basis gebeuren en uzelf hiervoor niet voldoende tijd kunt vrijmaken kan Megadesign deze taak voor u uitvoeren. U kan dan opteren voor het afsluiten van een contract op jaarbasis.
Voor aanpassingen die sporadisch hoeven te gebeuren kan u eveneens een beroep doen op Megadesign. Hiervoor werkt Megadesign aan uurtarief en wordt er gefactureerd per half uur.
Prijs : € 30 per uur (excl. btw).

Marketing

Vergeet niet een budget te voorzien voor de bekendmaking van je website zodat je klanten weten dat u een website heeft.
Denk hiervoor aan de vermelding van je website en e-mail adres op je briefpapier, offertes, facturen, naamkaartjes, voertuigen, enz... of lanceer een e-mail campagne naar al je klanten.
Tot slot nog een tip, wacht niet te lang voor het beantwoorden van een e-mail die verstuurt werd via je website. Indien je direct niet kunt antwoorden laat je klant dan weten dat je zijn vraag later zal behandelen maar vergeet het niet.

Prijzen website audits

Uiteraard is de prijs van een websiteaudit sterk afhankelijk van het aantal pagina's die moeten geanalyseerd worden maar er is reeds een websiteaudit vanaf € 150.

Prijzen logo design

Contacteer Megadesign voor een prijsopgave voor het ontwerp van een professioneel logo.
Contacteer Megadesign

Contactgegevens

Megadesign
Wim De Block
Hulst 5
1745 Opwijk


+32 52 35 67 46
+32 474 97 45 96

Bank : 068-2497156-15
BTW BE : 0896.500.625

Bekijk het routeplan